***
Una din provocările vieții de mămică este aceea de a-i oferi copilului toate resursele necesare de care poate dispune și care îl vor transforma mai târziu într-o persoană capabilă, echilibrată, cu abilități sociale și de comunicare.
Fiecare carte răsfoită și citită este încă un mic pas important spre o dezvoltare armonioasă, un spirit creativ, o abordare sănătoasă a vieții. Cred foarte mult în faptul că un copil ce astăzi ține în mână o carte, va deveni adultul de mâine care va lua decizi înțelepte și care va doza în mod corect folosirea rațiunii și a intuiției în rezolvarea oricăror dificultăți întâlnite în cale.
***
Am avut ocazia să vin pe această lume într-un orășel de munte, unde viața era simplă, strictă, dar frumoasă. Bunica și mama obisnuiau ca seara să ne citească povești, la lumina lămpii cu ulei, în iernile lungi și geroase. Fabulele și basmele ne furau rapid în universul imaginației, răspândite prin fiecare colțișor al casei. Creaturi mitice, eroi, prinți și prințese ni se așezau înainte, precum un covor de șanse pentru a evada din realitate.
Mai târziu, atunci când eu însămi am devenit mămica a trei copii frumoși, am avut grijă să găsească cititul ca fiind o activitate interesantă și plăcută. Au citit volume întregi de Jules Verne, basme și o mulțime de autori români și străini, până la vârsta de 18 ani, atunci când au plecat de acasă. Biblioteca noastră era o comoară. Printre cărțile favorite ale fiicei mele cele mari era Fețita de pe Terra – de Kirill Bulîciov, unde Alisa (protagonista), o fețită deșteaptă, dezinvoltă și descurcăreață, pornește în călătorii spectaculoase ce determină cititorii să pună orice altă activitate, pe plan secund.

Nepoții au crescut la fel, cu plăcere pentru lectură. Vizitele la librării și chioșcuri de ziare, de unde cumpăram cărti, erau o mare încântare pentru ei. Nu lipseau, de asemenea, nici colecțiile de benzi desenate, printre care Bamse, ursulețul curajos, care sărea, fără tăgadă, în ajutorul tuturor.
Pentru copiii din prezent, resursele sunt mult mai numeroase și creative. Editura Elefantul Meu oferă o serie de cărți educative și personalizate, care îi vor ajuta să-și dezvolte imaginația, crescând frumos și armonios. Aceste cărticele pot reprezenta un cadou extrem de inspirat în acest an, de la Moș Crăciun, trezindu-se peste noapte eroii principali în povești captivante, pline de aventură. 🙂



Cărțile pot fi selectate cu ușurință, în funcție de vârsta prichindelului( 1 an+ până la 10 ani+). Imediat ce povestea a fost aleasă, trecem la completarea informațiilor personale, adică pasul numărul doi, cel care transformă o carte educativă în ceva spectaculos, prin posibilitatea de a fi personalizată. La final, va fi menționată locația în care se desfășoară acțiunea, pe care cel mic trebuie să o cunoască foarte bine.
DE CE SUNT IMPORTANTE CĂRTILE PENTRU BEBELUȘI ȘI COPII MICI
- ajută la dezvoltarea unui vocabular bogat și o arie extinsă de interese
- ajută la dezvolatarea abilităților sociale și de comunicare
- contribuie la formarea unei imaginații bogate
- dezvoltă inteligența emoțională și abilitățile cognitive
- descoperă lumea din jurul lui
Mai mult decât atât….
O Carte Personalizată oferită unui copil timid/introvertit sau care a fost victima unui episod sau a mai multor episoade de bullying în mediul școlar/preșcolar, poate fi o extraordinară ocazie de a-l ajuta să elimine o construcție negativistă de gânduri îndreptate către el însuși, prin oportunitatea a deveni eroul principal în propria poveste plină de aventuri nemaiîntâlnite. Printr-o astfel de activitate, încrederea în sine va crește și timiditatea va fi diminuată, pas cu pas.
Sunt curioasă să aflu de la voi ce amintiri aveți despre cărțile copilăriei și m-aș bucura, de asemenea, să aflu cum vi se par cărțile educative personalizate, de la editura Elefantul Meu.
- Pentru cei care aveţi blog, vă provoc să răspundeți curiozităților mele printr-un articol
- Iar dacă nu aveţi blog, vă aştept cu un comentariu sub această postare
zi frumoasă! M
